Tko je vaš kupac?

Da biste prodali Vašu uslugu ili proizvod morate znati kome je prodajete.
Svi koji su ušli u svjetsku ili hrvatsku poslovnu tržišnu utakmicu, a nisu „umreženi „ znaju da sa svojim često limitiranim sredstvima moraju raspolagati oprezno.

Ukoliko ste poduzetnik početnik i dobili ste sredstva za samozapošljavanje u iznosu od 25 000 kuna morate dobro isplanirati svaki detalj Vaše poslovne ideje kako bi ona u stvarnosti zaživjela.
Nakon što ste odlučili čime se želite baviti i sproveli analizu svoje poslovne ideje, vrijeme je da se okrenete marketingu.

Kako prodati svoju uslugu ili proizvod?

 

Da bi ste kreirali svoju marketinšku kampanju neovisno o mediju koji koristite, potrebno je definirati profil idealnog kupca za svaki Vaš proizvod ili uslugu koju nudite. Svaka tvrtka ima više od jednog kupca jer za svaku podgrupu ili grupu profil usluga može bit različit.

Profil idealnog kupca će Vam pomoći da precizno definirate što Vaši potencijalni kupci misle učiniti u svrhu rješenja problema kojeg imaju a za kojega Vaša tvrtka nudi rješenje.

To je postupak koji svaka ozbiljna tvrtka provodi kako bi se svojim marketinškim postupcima približila i u konačnosti pridobila povjerenje svojih klijentata.

 

Profil Vašeg kupca mora sadržavati odgovore na sljedeća pitanja:

 

Što je presudno da Vaš kupac kupi proizvod ili uslugu od Vas?

Na primjer, to može biti što nudite garanciju na Vaš proizvod ili povrat novca ukoliko kupac nije zadovoljan !

Koju vrstu zadovoljštine će kupac imati ukoliko kupi Vaš proizvod ili uslugu?

Na primjer, vaš kupac može biti zadovoljan da jede organsko meso koje je uzgojeno na Vašoj maloj farmi, ili kod Vas može dobit osjećaj osobnosti ukoliko prodajete recimo unikatno izrađen nakit itd.

Što može utjecati da kupac ipak ne kupi od Vas?

One mogu bit posljedice lošeg iskustva sa sličnim novim tvrtkama kao što je Vaša. Mogu biti uzrokovane previsokom ili u nekim slučajevima sumnjivo niskom cijenom, nemogućnosti plaćanja na rate itd.

Što je Vašim kupcima najvažniji faktor kod odlučivanja o kupnji Vaše usluge ili proizvoda?

Bitno je objektivno znati da ako npr. prodajete med, je li kupcima bitno da znaju odakle je med, ili im je bitnija cijena. Da li Vaši kupci preferiraju dostavu tog meda, veće količine ili manje prilikom kupnje itd.?

Ovo su samo neka od pitanja na koje je bitno znati odgovor kako bi Vaše prodajne i marketinške aktivnosti mogle efikasnije utjecati na Vaše potencijalne kupce.

Kontaktirajte nas

095-900-4087

info@tvojtim.com

 Saznajte kako Vam možemo pomoći  !

Contact Us

Privacy Preference Center

google

Internet stranica https://tvojtim.com koristi kolačiće kako bi Vam se omogućilo što bolje korisničko iskustvo.

Google Analytics